Tuen saajat

10 -vuotisjuhla lahjoitus  

Pluralismisäätiö täyttää tänä vuonna 10 vuotta, jonka kunniaksi säätiö on lähtenyt mukaan Pakolaisneuvonta ry:n joukkorahoituskampanjaan matchaus-periaattella: annamme Pakolaisneuvonnalle joukkorahoituksella kerättyä summaa vastaavan avustuksen.

Kampanjan suljettua se keräsi mahtavat €36,945, jotka Pluralismisäätiö lupaa tuplata yleisavustuksella.

Joukkorahoituskampanjan tarkoituksena on turvata se, että Pakolaisneuvonta pystyy jatkossakin antamaan oikeusapua turvapaikanhakijoille ja muille apua tarvitseville ihmisille. Me Pluralismisäätiöllä vastasimme avunpyyntöön ja halusimme lähteä tukemaan Pakolaisneuvontaa. Julkisella oikeusavulla avustamisen pitäisi olla kannattavaa, mitä se ei valitettavasti tällä hetkellä ole. Turvapaikanhakijoiden oikeusturvan ei myöskään pitäisi olla kiinni yksittäisten ihmisten tai organisaatioiden hyväntahtoisuudesta. Oikeusvaltion tulisi turvata kaikille, varsinkin heikoimmassa asemassa oleville ihmisille, asiantunteva oikeusapu.

Pakolaisneuvonta on lakitoimisto ja kansalaisjärjestö, joka avustaa vuosittain satoja ihmisiä, jotka tarvitsevat oikeusapua turvapaikkaa hakiessaan: muun muassa kidutuksen ja ihmiskaupan uhreja, paperittomia, lapsia ja lapsiperheitä.

Pakolaisneuvonnan asiakkailla ei ole yleensä varaa maksaa itse oikeusavusta, jota he kipeästi tarvitsevat. Käytännössä järjestö on saanut palkkionsa valtiolta julkisen oikeusavun kautta. Edellinen hallitus teki kuitenkin vuonna 2016 oikeusapuun lakimuutoksia, jotka romahduttivat järjestön talouspohjan. Vaikka lakia vihdoin korjattiin viime vuonna, palkkiolaskuja leikataan edelleen jatkuvasti.

Jokainen voi auttaa Pakolaisneuvontaa jatkamaan työtään turvapaikanhakijoiden auttamiseksi. Voit lukea enemmän järjestön toiminnasta, ja lahjoittaa osoitteessa: https://www.pakolaisneuvonta.fi/

2022-23 apurahan saajat

African Care ry
Amal ry
Arktiset Maahanmuuttajat ry
Espoon Monikulttuuriset Lapset ja Nuoret ry
Filoksenia ry
House of the New Theatre
Maunulan Spinni ry
MUKES ry
Suomen Autismikirjon Yhdistys ry
Turvapaikanhakijoiden tuki ry
Yhdenvertaisesksi ry